Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Vinului-2018, în topul evenimentelor oeno-gastronomice de toamnă din CSI

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaВино
Вино - Sputnik Moldova
Abonare
Analiștii subliniază interesul sporit al turiștilor din CSI pentru sărbătoarea vinului de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Agenția analitică TurStat a prezentat topul sărbătorilor și festivalurilor vinului desfășurate în CSI, care se bucură de cea mai mare popularitate printre turiștii din Rusia.

Printre primele trei destinații turistice oeno-gastronomice din spațiul CSI, în luna octombrie 2018, se numără Azerbaidjanul, Armenia și Moldova.

Potrivit datelor TurStat, Sărbătoarea Rodiei în Azerbaidjan, Sărbătoarea Națională a Vinului în Armenia și Ziua Națională a Vinului din Moldova sunt primele trei cele mai populare evenimente.

День вина в Кишиневе, центральная площадь города - Sputnik Moldova
În acest an, Festivalul Vinului din Moldova le va oferi o mare surpriză și bucureștenilor

În Moldova, Ziua Națională a Vinului-2018 se va desfășura pe 6 și 7 octombrie. Programul sărbătorii prevede parada vinificatorilor, degustări și expoziții cu vânzare de vinuri, prezentate de 60 de întreprinderi de vinificație, master-class-uri cu somelieri cunoscuți și producători de vinuri, concerte ale formațiilor etnofolclorice și colectivelor de dansatori, târgul meșterilor populari și „curtea țărănească".

Sărbătoarea Rodiei se va desfășura în orașul Göyçay din Azerbaidjan, în perioada 26 octombrie — 7 noiembrie 2018. În cadrul evenimentului va fi organizat un târg de rodii (peste 60 de soiuri) și diverse produse din acest fruct: sucuri, dulceață, rodii prăjite și rodii la cuptor, vor fi prezentate bucate tradiționale cu degustarea acestora; nu vor lipsi nici ansamblurile folclorice, colectivele de dansuri, sportivii, se vor desfășura concursuri. Sărbătoarea a fost inițiată în anul 2006. În această regiune (Göyçay) se recoltează anual peste 30 de tone de rodii.

În Armenia, Sărbătoarea Națională a Vinului se va desfășura pe 6 octombrie 2018, în satul Areni-Vaio. Programul include degustarea de vinuri și bucate tradiționale armenești, evoluarea artiștilor naționali, concursuri și master-class-uri ale vinificatorilor armeni.

Fluxul de știri
0