Dezastrele naturale nu părăsesc Indonezia: Erupţie vulcanică după tsunami fatal (FOTO)

© AP Photo / U.S. Geological SurveyThis Wednesday, May 16, 2018, image provided by the U.S. Geological Survey shows lava spattering from an area between active Fissures 16 and 20 photographed at 8:20 a.m. HST, on the lower east rift of the Kilauea volcano, near Pahoa, Hawaii
This Wednesday, May 16, 2018, image provided by the U.S. Geological Survey shows lava spattering from an area between active Fissures 16 and 20 photographed at 8:20 a.m. HST, on the lower east rift of the Kilauea volcano, near Pahoa, Hawaii - Sputnik Moldova
Abonare
Vulcanul Muntelui Soputan a erupt pe insula Sulawesi la doar câteva zile după ce un tsunami devastator, declanșat de un cutremur masiv, a lovit insula, omorând mii de oameni.

BUCUREŞTI, 3 oct — Sputnik. Dezastrele naturale continuă să afecteze Indonezia, vulcanul Muntele Soputan a erupt pe insula Sulawesi acum câteva ore.

După luni de activitate seismică intensă, vulcanul Soputan a erupt miercuri dimineață, ridicând o coloană de cenușă de până la 4.000 de metri în aer. Norul de cenușă se mișcă acum în direcția vest și nord-vest, cu nivelul de alertă al III-lea emis pentru vulcanul activ.

​Comunitățile care locuiesc într-o rază de 6,5 km de la vârf sunt sfătuite să rămână în afara zonei din cauza potențialelor amenințări cu fluxul de lavă și a pericolelor generate de norii de cenușă. Locuitorii care au ales să rămână în vecinătatea Soputan-ului sunt instruiți să poarte măști de față pentru a acoperi nasul și gura, pentru a evita problemele respiratorii.

​Până în prezent nu au existat rapoarte despre victime sau pagube pe insulă, deja puternic devastată de cutremurul și tsunami-ul de vinerea trecută, care au curmat viețile a peste 1300 de persoane.

Erupția și emisia de cenușă continuă, în timp ce Volcano Observatory Notice for Aviation (VONA) a actualizat, între timp, alerta la codul de culoare Orange al Ministerul Energiei și Resurselor Miniere.

Fluxul de știri
0