Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interzis sub 18 ani: Ce bătaie „mănâncă” protestatarii în Olanda „europeană” - Foto

© AP Photo / Vadim GhirdaProteste - Imagine Simbol
Proteste - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Aceste imagini ar putea să vă șocheze, dar ele îl lasă rece pe olandezul cu funcție înaltă la UE, șocat însă de violențele jandarmilor din România.

BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik, Daniel George Nistor. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, e supărat-foc și și-a exprimat nemulțumirile luni seara, în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România.

"Nu pot să ascund faptul că ultimele evoluţii sunt o sursă de preocupare crescândă pentru Comisie, la fel ca şi pentru protestatarii care au demonstrat pe străzile din Bucureşti şi alte oraşe în august. Şi nu am fost cu toţii şocaţi de imaginile cu protestatarii paşnici şi cum au fost trataţi de serviciile de securitate şi de poliţie în Bucureşti?" — se întreabă Timmermans, conform Agerpres.

"Sper că se va face o investigaţie şi asta nu se va repeta. Folosirea violenţei nu este niciodată soluţia bună în politică, în niciun un caz într-o Uniune Europeană bazată pe statul de drept", a mai spus înaltul oficial al CE.

Având în vedere că Frans Timmermans este olandez, șocul pe care domnia sa l-a suferit poate stârni mirarea. Pentru că în Olanda, țară membră în Uniunea Europeană "bazată pe statul de drept", se pare că din când în când, violența ESTE "soluţia bună în politică".

De exemplu anul trecut, când președintele Turciei, Recep Erdogan, a organizat un referendum, autoritățile olandeze au expulzat un ministru turc din țara lor, iar altuia i-au interzis accesul, după cum relata voanews.com

Astfel, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a avut interdicție să aterizeze în Olanda. Procedând mai ingenios, Fatma Betul Sayan Kaya, ministrul Familiei din Turcia, a reușit să pătrundă în Olanda (venind prin Germania), dar când a încercat să intre în consulatul țării sale de la Rotterdam, a fost oprită.

Această decizie a nemulțumit 2.000 de membri ai comunității turce din Olanda, care au protestat la fața locului. Cum au reacționat forțele de ordine, se poate vedea din pozele efectuate de jurnaliștii de la voanews, dar și de la alte publicații. Un fotoreportaj pe temă a fost realizat de site-ul britanic mirror.co.uk.

Un protestatar cu sânge la arcadă este țintuit la pământ cu un baston de cauciuc, altul încasează o lovitură la coastă, iar un domn respectabil, cu părul alb și cravat, este luat și el în vizor pentru o corecție fizică.

A fost această intervenție amplu dezbătută în Parlamentul European? O fi fost, dar nu a aflat nimeni, poate o scăpare de comunicare, poate au uitat să informeze… greu de crezut că într-un stat de drept ca Olanda sunt aplicate soluții violente, și niciun oficial de la Bruxelles nu rămâne șocat.

Fluxul de știri
0