Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: Moldova este dezarmată în fața produselor modificate genetic

© Sputnik / OsmatescoRadu Mudreac
Radu Mudreac - Sputnik Moldova
Abonare
Din 2019, în Moldova ar putea fi interzis importul unor mărfuri ce conțin organisme modificate genetic, declară deputatul Radu Mudreac, care este președintele Comisiei Parlamentare Mediu și Dezvoltare Regională.
Deputat: Moldova dezarmată în fața produselor modificate genetic

Proiectul de lege care urmează să fie votat în două lecturi va prevedea interzicerea importul tuturor mărfurilor ce conțin mai mult de 0,9% de organisme modificate genetic.

"La ora actuală, Moldova nu este pregătită din punct de vedere logistic pentru a depista pe piața internă care produse sunt modificate genetic. Totodată, spune deputatul, în rețelele de magazine din Moldova nu există rafturi separate pentru asemenea produse și, în consecință, consumatorii sunt duși în eroare. În piețele și magazinele din Moldova este prezentă o cantitate mare de producție modificată genetic. Cu regret, laboratoarele din Moldova nu sunt acreditate pentru verificarea datelor care vor fi prezentate de importatori", a declarat deputatul Radu Mudreac în studioul radio Sputnik Moldova.

Proiectul va prevedea o implementare graduală a tuturor cerințelor, așa încât companiile care vor importa produse alimentare vor trebui să prezinte un pachet de documente, inclusiv certificatul de proveniență, care vor confirma existența organismelor modificate genetic și proporția acestora.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0