Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Uimitor: Rusia va dezvolta o aeronavă hipersonică a viitorului

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaPlane at the airport. (File)
Plane at the airport. (File) - Sputnik Moldova
Abonare
În aproximativ zece ani, pasagerii vor putea călători mai repede datorită noilor aeronave hipersonice rusești. Acestea vor fi deosebit de utile pentru țările din BRICS.

BUCUREŞTI, 2 oct — Sputnik, Doina Crainic. O nouă aeronavă civilă hipersonică se aşteaptă să apară în Rusia în 10-15 ani, a declarat Cyril Sypalo, directorul general al Institutului Central de Aerodinamică. Proiectul este dezvoltat în colaborare cu parteneri europeni.

Modelul demonstrativ ar putea fi prezentat în doi ani.

„Nu va fi un singur avion al viitorului, ci va apărea o serie. În primul rând, vor fi avioane supersonice, apoi hipersonice, inclusiv avioane orbitale, care vor reduce durata transportului de pasageri și mărfuri pe distanțe lungi, ceea ce este foarte important pentru noi și pentru țările din BRICS, având în vedere locația lor geografică", a spus Cyril Sypalo, citat de Sputnik France

Aceste aeronave ar putea fi echipate cu motoare cu hidrogen lichid. Potrivit lui Cyril Sypalo, acestea vor fi ieftine și sigure, având un impact redus asupra mediului și asigurând confortul pasagerilor.

Fluxul de știri
0