Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum puteți obține permisul de conducere internațional în regim de urgență - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi, permisul de conducere internațional este disponibil și în regim de urgență.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. De marți, 2 octombrie, doritorii vor putea solicita eliberarea permisului de conducere internațional inclusiv în regim de urgență.

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că respectivul serviciu va fi prestat în termen de 6 ore, 24 de ore, 3, 5 și 15 zile lucrătoare. Prețurile pentru eliberarea documentului în timpi restrânși vor fi identice cu cele pentru permisul național.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Vin zile grele pentru șoferi: Ce vor păți dacă nu vor ține cont de avertizarea Poliției

ASP a început să primească cereri pentru eliberarea permisului de conducere internațional din 3 septembrie curent. Timp de o lună, instituția a recepționat 309 solicitări de acest fel. Documentul este perfectat la solicitare, în baza permisului de conducere naţional, pentru un termen de până la trei ani.

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional, doritorii trebuie să prezinte la Secția calificare a conducătorilor auto de pe str. Salcâmilor 28 din Chișinău următoarele documente: actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip.

Permisul de conducere internațional este valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional. Posesorii documentului vor putea conduce liber în 83 de țări din lume, semnatare ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Agenția Servicii Publice atenționează că actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere național. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare, în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.

Fluxul de știri
0