Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolia Moldovei îi îndeamnă pe cetățenii români să spună DA la referendum

Abonare
Biserica Ortodoxă din Moldova îi îndeamnă pe cetățenii români să iasă la vot pe 6-7 octombrie și să spună ”DA” la referendumul de modificare a articolului 48 din Constituția României.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Biserica Ortodoxă din Moldova este solidară cu cetățenii români care se pronunță pentru apărarea și promovarea familie ca instituție binecuvântată de Dumnezeu și îi îndeamnă să participe la referendumul din 6-7 octombrie și să voteze ”DA” — pentru reformularea articolului 48 din Constituție și definirea căsătoriei drept ”uniunea liber consimțită între un bărbat şi o femeie”.

”Biserica Ortodoxă din Moldova se solidarizează cu drept-măritorii creștini cetățeni ai României care vor participa la Referendumul din 6-7 octombrie 2018 în scopul afirmării, apărării și promovării familiei ca instituție binecuvântată de Dumnezeu”, este scris într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

Corneliu Popovici - Sputnik Moldova
Consilierul președintelui Moldovei salută decizia de ieri a senatorilor români - detalii

Biserica Ortodoxă din Moldova menționează că "prin această precizare clară şi fără echivoc, în Constituţia României, se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creșterea și perpetuarea umanității, potrivit".

Totodată, Mitropolia Moldovei subliniază că prin acest exercițiu de luciditate trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie… în pofida multor acțiuni de boicotare agresivă și denigrare injustă a referendumului". Astfel preţuind generaţiile de părinţi şi copii care au asigurat continuitatea poporului român de-a lungul veacurilor și a altor popoare.

Fluxul de știri
0