Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată pentru ce vor fi judecați doi arabi în țara noastră

© Fotolia / Ruslan Grumble Наручники на клавиатуре
Наручники на клавиатуре - Sputnik Moldova
Abonare
Doi arabi vor fi judecați în țara noastră pentru trafic de influență.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Procurorii anticorupție au transmis spre examinare în instanța de judecată cauza penală în privința a doi cetățeni arabi care sunt învinuiți de trafic de influență. 

Polițist - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Trafic de influență: Vezi în ce dosar este vizat un fost polițist

Temei pentru pornirea urmăririi penale a fost plângerea denunțătorului, căruia i-a fost extorcată de către învinuiți suma de 4 000 de euro, în vederea minimalizării răspunderii penale a altor două persoane învinuite într-o altă cauză penală.

Cei doi cetățeni străini dădeau asigurări că au influență asupra persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul SIS și CNA și le vor determina să adopte o hotărâre favorabilă. Este vorba de aplicarea unei amenzi în privința învinuiților pe cauza penală respectivă, motiv pentru care au primit în câteva tranșe suma de 4 000 de euro.

Din materialele cauzei rezultă că denunțătorul și învinuiții se cunoșteau de mai mult timp. Cei doi erau aliați în afaceri. Primul datorându-le o sumă considerabilă de bani, iar conform declarațiilor învinuiților, scopul urmărit prin extorcarea banilor era de a își restitui o parte din datorii.

Învinuiții și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Aceștia riscând o amendă de până la 200 000 de mii de lei sau închisoare de până la șase ani.

Fluxul de știri
0