Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sergiu Afanasiu, despre sistemul educațional din Moldova

© Sputnik / OsmatescoSergiu Afanasiu
Sergiu Afanasiu - Sputnik Moldova
Abonare
Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, Sergiu Afanasiu, fondatorul unei instituții de învățământ a cărei slogan este „Copiii creativi sunt oamenii de succes ai zilei de mâine", a vorbit despre sistemul educațional din Republica Moldova.
Sergiu Afanasiu, despre sistemul educațional din Moldova

Sergiu Afanasiu spune că nu-i poate oferi o apreciere obiectivă sistemului educativ din Moldova pentru că acesta se află într-un proces de transformare, dezvoltare și de elaborare a deciziilor pentru a rezolva problemele care s-au acumulat de-a lungul anilor.

"Suntem la o răscruce la care ne aflăm de mulți ani. Am fost martorii unor reforme de politici educaționale declarate și trâmbițate la televiziuni și radiouri. Astăzi suntem în situația când acele politici trebuie implementate", a menționat invitatul.

Potrivit lui Sergiu Afanasiu, criza de specialiști este cea mai gravă problemă cu care se confruntă sistemul de învățământ. Făcând referirea la lipsa cadrelor didactice, Sergiu Afanasiu a relatat că acestea au rămas puține atât în cazul instituțiilor de învățământ publice, cât și a celor private.

"Astăzi ne-am pomenit într-o situație catastrofală. Riscăm ca în șapte-zece ani să nu mai avem învățători. Totodată, mă bucur că în sistem au mai rămas oameni dedicați acestei profesii, oameni care sincer cred că munca lor este apreciată. Avem mulți profesori cu caracter, care vociferează problemele sistemului educațional. Noi totuși mai sperăm, pentru că nu avem voie să fim pesimiști", a punctat Afanasiu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0