May a declarat că Uniunea Europeană nu poate fi comparată cu URSS

© AFP 2024 / Matt DunhamBritain's Prime Minister Theresa May
Britain's Prime Minister Theresa May - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a acuzat UE că ar căuta să „pedepsească” Regatul Unit pentru că a decis să o părăsească, făcând o paralelă cu Uniunea Sovietică care-și împiedica cetățenii să o părăsească.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, Thereza May, după comparația făcută de ministrul de Externe britanic între Uniunea Europeană și URSS, a declarat că aceste două structuri politice nu se aseamănă între ele, transmite compania teleradio RTE.

În cadrul negocierilor cu privire la Brexit, ministrul de Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a acuzat UE că ar căuta să „pedepsească" Regatul Unit pentru că a decis să o părăsească, făcând o paralelă cu Uniunea Sovietică care-și împiedica cetățenii să o părăsească.

Theresa May - Sputnik Moldova
Summitul de la Salzburg: Fără progrese pe Brexit, Theresa May se ţine de Planul Chequers

Drept răspuns, Comisia Europeană i-a recomandat lui Hunt să citească manualul de istorie pentru a nu ajunge să compare UE cu URSS.

„În Uniunea Europeană există țări care cândva au fost parte a Uniunii Sovietice. Actualmente acestea sunt țări democratice și pot să vă spun că aceste două organizații nu înseamnă una și aceeași", a declarat May comentând spusele lui Hunt.

Anterior, țările Uniunii Europene au respins așa-numitul „Plan Chequers" al premierului britanic May care presupune crearea între Marea Britanie și UE a unei zone de liber schimb care să prevadă un registru comun pentru mărfurile industriale și produsele agricole. De fapt, decizia UE a adus negocierile într-un impas cu jumătate de an înainte de retragerea Marii Britanii din componența Uniunii Europene.

Regatul Unit va părăsi UE pe 29 martie 2019.

Fluxul de știri
0