Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se pare că șoferii moldoveni nu au frică de nimic: Polițiștilor nu le-a venit să creadă

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În scurt timp, șoferii vor fi lipsiți de dreptul da a conduce dacă vor urca în stare de ebrietate la volan. Însă conducătorii auto din țara noastră ori nu au auzit despre asta, ori nu le pasă de nimic.

CHIȘINĂU, 1 oct — Sputnik. În doar trei zile, 43 șoferi în stare de ebrietate au fost documentați și înlăturați de la volanul mașinii.

În acest week-end, pe întreg teritoriul țării au avut loc 17 accidente rutiere, soldate cu 28 persoane traumatizate și una decedată.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Vin zile grele pentru șoferi: Ce vor păți dacă nu vor ține cont de avertizarea Poliției

Totodată, în perioada respectivă inspectorii de patrulare au depistat în total circa 2 800 de încălcări ale regulilor de circulație rutieră, în 1 600 de cazuri fiind vorba de depășirea limitei de viteză admisă.

Totodată, 43 șoferi în stare de ebrietate au fost documentați și înlăturați de la volanul mașinii, iar alții 48 șofau fără a deține permis de conducere.

Amintim că, din 14 decembrie 2018, șoferii prinși băuți la volanul mașinii vor rămâne fără permis de conducere. Legea care prevede sancțiuni mai dure pentru conducătorii auto care vor urca în stare de ebrietate la volan a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Astfel, din 14 decembrie, șoferii prinși în stare de ebrietate la volan vor rămâne fără dreptul de a conduce un mijloc de transport. În cazul în care concentrația de alcool va fi mai mare de 0,3 mg/l în aerul expirat, permisul de conducere va fi anulat pe viața.

Fluxul de știri
0