Noroc incredibil: A ieșit la o plimbare în parc și a găsit un diamant - Foto

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaЖенщина во время дождя на улице Берлина
Женщина во время дождя на улице Берлина - Sputnik Moldova
Abonare
Inițial, femeia a crezut că a călcat pe o bucată de sticlă și chiar s-a gândit să o arunce.

CHIȘINĂU, 1 oct — Sputnik. Plimbându-se prin parcul „Craterul de diamant" din statul Arkansas, SUA, o femeie în etate a găsit un diamant ce cântărea aproape trei carate.

Potrivit presei, femeia în vârstă de 71 de ani venise în parc împreună cu familia sa. Ea a observat în iarbă un obiect strălucitor și l-a ridicat, crezând la început că este o bucată de sticlă peste care timpul și-a pus amprenta bizară.

„Am vrut să arunc această sticlă, însă pe urmă, văzând că strălucește atât de frumos, m-am gândit să le-o arăt copiilor", le-a spus ea jurnaliștilor.

Fiul său a bănuit imediat că aceasta nu este o simplă bucată de sticlă și și-a sfătuit mama să le arate ceea ce a găsit angajaților parcului național. Aceștia s-au agitat peste măsură când și-au dat seama ce a adus bătrâna: „bucata de sticlă" s-a dovedit a fi un diamant cu greutatea de 2,63 carate, cel mai mare dintre cele 256 de pietre prețioase care au fost descoperite în parc în anul 2018.

În cele din urmă, administrația a cumpărat diamantul de la bătrână cu 34,7 mii de dolari.

Parcul este situat în preajma craterului unui vulcan stins, nu departe de mina de diamante. Aceasta este singura zonă cu zăcăminte, deschisă pentru toți doritorii. În anul 1990 acolo a fost găsit un diamant incolor rarisim, denumit „Diamantul Strawn-Wagner".

Din momentul deschiderii parcului în anul 1972, pe teritoriul acestuia au fost găsite peste 33 de mii de pietre prețioase.

Fluxul de știri
0