Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii din Moldova vor avea două permise de conducere

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De astăzi, toți șoferii din Moldova pot depune cerere pentru obținerea celui de-al doilea permis, care va fi aplicat în traficul internațional și care va costa 320 de lei.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) a început să primească cereri pentru eliberarea permisului de conducere internațional. Documentul este perfectat la solicitare, în baza permisului de conducere naţional. Modelul a fost aprobat de către Guvern cu respectarea prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
Iată cât costă un permis de conducere eliberat la Bălți: CNA oferă detalii

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional solicitanții trebuie să prezinte  actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip. 

Tariful pentru eliberarea documentului în 30 de zile este de 320 de lei și poate varia în funcție de termenul de perfectare solicitat. 

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare,  în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.


Fluxul de știri
0