Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fenomen alarmant în toată țara: Tot mai puțini moldoveni aleg să-și facă o casă

© Sputnik / Андрей Архипов / Accesați arhiva multimediaSat muribund
Sat muribund - Sputnik Moldova
Abonare
În toate regiunile țării, cu excepția autonomiei găgăuze, se atestă o scădere a numărului de autorizații de construcții eliberate pentru case de locuit.

CHIȘINĂU, 30 sept — Sputnik. Cetățenii moldoveni sunt tot mai puțin interesați de construcția unei locuințe. Potrivit datelor Biroului Național de Satistică, în anul 2017 au fost eliberate 3916 autorizaţii de construcție pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în descreștere cu 0,8 la sută faţă de anul 2016.

Din numărul total de autorizații, cele mai multe au fost eliberate în mediul urban — 2028, cu 4 la sută mai puțin față de anul 2016, iar în mediul rural au fost eliberate 1888 de autorizații, cu 2,9 la sută mai mult față de anul 2016.

În profil regional se atestă o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale. Astfel, o scădere a numărului de autorizații se atestă în regiunile Nord, Centru și Sud și doar în Capitală și în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia s-au înregistrat cu 100 și respectiv 13 autorizații de construcție mai multe în comparație cu anul precedent.

În anul 2017, numărul autorizațiilor de construcții pentru clădirile nerezidențiale din municipiul Chișinău a scăzut cu 18 unități, în regiunea Nord — cu 103 unități, în regiunea Centru — cu 59 unități. În timp ce în regiunea Sud numărul autorizațiilor eliberate a crescut cu 47 unități, iar în autonomia găgăuză — cu 134 unități.

Fluxul de știri
0