Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai mulți bărbați moldoveni vor să arate bine. Iată ce cosmetice cumpără frecvent

© Sputnik / Miroslav RotariMaria Bortă
Maria Bortă - Sputnik Moldova
Abonare
Opinie: Volumul vânzărilor produselor cosmetice destinate bărbaților a crescut, anul trecut, cu aproximativ 60 la sută
Mai mulți bărbați moldoveni vor să arate bine. Iată ce cosmetice cumpără frecvent

Tot mai mulți moldoveni cumpără cosmetice fabricate în Republica Moldova. Cele mai solicitate sunt produsele pentru copii și cele pentru adulți, pe bază de ulei de struguri și spirulină. Declarația a fost făcută de Maria Borta, directorul singurei fabrici de cosmetice din țară, în cadrul emisiunii "Sputnik matinal".

"Folosim ingredientele din struguri pentru producerea cosmeticelor pentru toate vârstele: șampoane, creme, geluri, apă de toaletă, balsamuri pentru păr. Combinăm uleiul de struguri cu cheratina și iese bine".

În ultimii ani, cosmeticele produse în țară sunt solicitate de mai mulți bărbați.

" Volumul vânzărilor produselor cosmetice destinate bărbaților a crescut, anul trecut, cu aproximativ 60 la sută. Bărbații au devenit mai atenți față de aspectul exterior. Sunt solicitate cremele pentru față și șampoanele sau loțiunile împotriva căderii părului".

Un an în urmă,  cosmeticele moldovenești au ajuns pe piața Uniunii Europene. Producătorul autohton a deschis primul magazin în orașul Iași. Ulterior, produsele au început să fie distribuite într-o rețea de farmacii din București.

"Cumpărătorii din România sunt mulțumiți de prețurile și componența produselor cosmetice. Ei apreciază că folosim ingrediente naturale. Le plac parfumurile noastre".

Mai multe detalii, aflați din interviu.

 

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0