Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Emoționant până la lacrimi: Versurile unui copil dedicate mamei care l-a abandonat

© Sputnik / Miroslav RotariMarin Grigoraș
Marin Grigoraș - Sputnik Moldova
Abonare
În Centrul de Plasament și Consiliere pentru Copii și Familii în situații de risc "Căldură Casei" din orașul Drochia, copiii lăsați fără grijă părintească găsesc suport, devin mai buni la învățătură și trăiesc singura lor șansă de a se simți "acasă".
Emoționant până la lacrimi: Versurile unui copil dedicate mamei care l-a abandonat

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Centrului de Consiliere "Căldură Casei", Marin Grigoraș a povestit că uneori, la sărbătoare de 8 martie, mamele copiilor aflați în protecția Centrului sunt aduse cu forța de către polițist la sărbătoare. Chiar și fiind obligate de oamenii legii, uneori, ele refuză să vină, iar copilul nu are cui să-i ofere cadoul confecționat cu multă atenție.

"Confecționau flori pe care doreau să le ofere mamelor, dar mama nu venea", a spus Grigoraș.

Marin Grigoraș a recitat câteva versuri dintr-o poezie pe care un băiat i-a dedicat-o mamei sale și care, spune el "i-au tăiat respirația": Să-ți ceri iertare mamă, sub gard mai lepădat. Un bun copil și jalnic de jos m-am ridicat.

 

 

Acest caz i-a motivat pe profesorii Centrului "Căldură Casei" să înregistreze melodii pe versurile copiilor, care să reprezinte emoțiile pe care le trăiesc.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0