Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip a vorbit în cadrul Adunării Generale ONU

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Pavel Filip
Premierul Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Pavel Filip a cerut de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre.

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a cerut, astăzi, de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre. În discursul său, rostit în cadrul dezbaterilor generale ale sesiunii a 73-a a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, premierul s-a referit și la exercițiile militare efectuate de trupele GOTR, (care staționează ilegal în țara noastră), împreună cu stucturile paramilitare neconstituționale.

Здание ООН - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip merge la New York: Iată despre ce va vorbi în fața Adunării Generale a ONU

Pavel Filip a vorbit și despre eforturile țării noastre pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. În acest sens, a fost elaborată Strategia de dezvoltare "Moldova 2030", aliniată la angajamentele internaționale, inclusiv la Acordul de Asociere RM-UE. „Prin alinierea la principiile și standardele europene, prin armonizarea legislației naționale cu cea europeană, ne propunem să aducem țara mai aproape de UE și să asigurăm sustenabilitatea procesului de modernizare", a conchis șeful Guvernului.

Premierul Pavel Filip a susținut un discurs de la tribuna Adunării Generale ONU pentru a treia oară. Republica Moldova a devenit membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite la data de 2 martie 1992. Discursul integral susținut de premierul Pavel Filip la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Fluxul de știri
0