Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, prin ochii jurnaliștilor de la Vogue: Iată ce au scris despre vinurile noastre

© AFP 2024 / Ffancois GuillotVogue
Vogue - Sputnik Moldova
Abonare
Vinurile moldovenești au fost prezentate într-un material amplu în celebra revistă internațională Vogue.

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Celebra revistă Vogue a publicat un material amănunțit despre vinurile din Moldova. Reportajul este intitulat „De ce Moldova este o destinație vinicolă despre care merită să știi acum".

„Aflată între România și Ucraina, Moldova este una dintre cele mai puțin vizitate țări, dar acest lucru se schimbă rapid datorită turismului vitivinicol. Vinul este seva Moldovei", așa începe materialul autoarea reportajului.

Autoarea a scris despre mai multe vinării din Moldova care au ajuns să fie cunoscute în lume datorită calității. La fel, aceasta se referă și la bucătăria noastră tradițională, dar și la locurile pitorești care pot fi vizitate în Moldova.

„Vinul este seva Moldovei. Strugurii se cultivă aici de secole. Este țara cu cel mai mare teren agricol destinat podgoriilor", se spune în materialul semnat de Alia Akkam.

Jurnalista a mai remarcat că vinul s-a dovedit a fi o cale pentru recunoașterea meșteșugului moldovenesc în alte domenii, chiar și în fashion, făcând referire la branduri autohtone de haine care au adoptat motive populare.

„Știu că nu va dura mult până când vinul moldovenesc va începe să apară frecvent pe liste de vinuri în diverse state", a mai scris jurnalista.

Vogue este o revistă americană de modă cunoscută în întreaga lume. Aceasta a fost înființată în anul 1892.

Reportajul în limba engleză puteți să-l cititiți aici. 
Fluxul de știri
0