Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: Administrațiile publice locale nu pot pretinde la gările auto

© SputnikElena Bodnarenco
Elena Bodnarenco - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul comunist Elena Bodnarenco a spus în studioul radio Sputnik Moldova care ar trebui să fie poziția administrațiilor publice locale față de intenția Guvernului de a renova cele 30 de gări și stații auto în baza unui parteneriat public-privat.
Deputat: Administrațiile publice locale nu pot pretinde la gările auto

"Gările auto nu aparțin autorităților publice locale nici de nivelul 1, nici de nivelul 2. În cazul dat, aceste administrații nu pot face nimic. Este averea statului. Pământul sub gările auto aparțin primăriilor, dar aici este discutabilă problema cu plata pentru arendă a pământurilor", a spus deputatul. Elena Bondarenco a mai spus că nu poate să spună dacă această intenție a Guvernului a fost una bună sau rea pentru că nu a văzut toate calculele.

"Nici dezbateri la acest subiect nu am avut. Starea multor gări este proastă, de aceea fiecare caz ar trebui examinat în parte", a punctat deputatul.

Potrivid deciziei Guvernului documentul prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările și Stațiile Auto" și a bunurilor necesare prestării acestor servicii. Partenerul privat va efectua investiții din surse proprii de aproximativ 200 de milioane de lei pentru lucrări de reparație, reconstrucții, procurarea de echipamente și tehnologii IT de ultima generație.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0