Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vrei să dai o petrecere acasă, dar nu-ți place să gătești? – Iată cât te costă

Abonare
Companiile de cathering și femeile care preferă să gătească îți pot oferi servicii de preparare a bucatelor pentru orice ocazie.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik, C.D. Femeile moderne nu își mai doresc să stea ore în șir la bucătărie și să pregătească bucate pentru ocaziile mai speciale din familie. Mai ales în condițiile în care acestea trebuie să-și pregătească ținuta pentru sărbătoare, să meargă la salonul de înfrumusețare pentru a-și aranja părul și pentru a li se aplica machiajul.

Așa cum nicio cerere din ziua de astăzi nu rămâne fără ofertă, soluţia pentru femeile care vor totul gata vine de la firmele de cathering, dar și de la unele femei care îți pot găti mâncare pe care o dorești, contra cost. Rețelele de socializare sunt pline cu astfel de anunțuri. Femeile care și-au făcut o afacere din asta sunt gata să pregătească orice mâncare, să ofere tacâmurile proprii și să livreze bucatele gata la domiciliu.

"Prețul pentru o persoana este de 260 — 300 lei. În meniu sunt incluse 10 — 13 feluri de bucate la alegere. În acest preț este inclus prepararea bucatelor și livrarea", a declarat o femeie care oferă astfel de servicii pentru Sputnik Moldova.
Legume - Sputnik Moldova
Societate
Biroul Național de Statistică: Prețurile la unele produse alimentare au scăzut

Femeile care apelează la ajutorul profesioniștilor sunt mulțumite de serviciile prestate și spun că așa pot economisi timp.

"De fiecare dată când avem o sărbătoare în familie comandăm mâncarea de la o doamnă în care avem mare încredere. Aceasta gătește gustos, iar prețul pentru serviciile prestate nu este exagerat. Eu și soțul meu muncim foarte mult și nu prea avem timp pentru a găti", a declarat Diana pentru Sputnik Moldova.

Ceva mai scumpe sunt serviciile oferite de firmele de cathering. Masa pentru două persoane costă în medie o mie de lei. Un meniu pentru patru persoane costă aproximativ 1.300 de lei, iar pentru zece meseni — depăşeşte 3.000 de lei.

Fluxul de știri
0