Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii de la întâlnirea lui Dodon cu Lukașenko: Ce au discutat cei doi șefi de stat

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Александра Лукашенко с Игорем Додоном
Встреча Александра Лукашенко с  Игорем Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul belarus l-a invitat pe omologul său moldovean să facă o vizită la Minsk: iată cu ce ocazie.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, în cadrul summitului CSI de la Duşanbe.

Cei doi șefi de stat au discutat un spectru larg de chestiuni privind agenda bilaterală şi cea internaţională și au constatat cu satisfacţie creşterea volumului schimburilor comerciale dintre ţările noastre.

"În context, am dat o apreciere înaltă Festivalului vinului moldovenesc, care a avut loc recent în Belarus şi s-a desfășurat al doilea an consecutiv la inițiativa Președintelui Republicii Moldova și sub patronajul Președintelui Republicii Belarus", a notat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Aleksandr Lukaşenko l-a invitat pe Igor Dodon să facă o vizită la Minsk, pe 14 octombrie, pentru a participa la ceremonia de sfinţire a catedralei-monument al "Tuturor Sfinților".

"Paroh al bisericii este părintele Fiodor, unul dintre cei mai înţelepţi preoţi din Belarus. Anul trecut, clericul s-a aflat cu o vizită în Moldova, la invitația mea", a mai menționat Dodon.

Fluxul de știri
0