Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip, declarație după întâlnirea cu Klaus Iohannis

© Photo : Facebook / Pavel FilipПавел Филип и Клаус Йоханнис
Павел Филип и Клаус Йоханнис - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu președintele român Klaus Iohannis, în marja sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

CHIȘINĂU, 28 sept — Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia oficialul moldovean a reiterat că contează pe sprijinul Bucureștiului.

"M-am bucurat să-l revăd la New York pe Klaus Iohannis, președintele României și un bun prieten al Republicii Moldova. Țările noastre au același drum, cel european, și contăm în continuare pe sprijinul Bucureștiului pentru parcursul nostru european, mai ales în perspectiva preluării de către România a președinției Uniunii Europene", a scris Filip pe pagina sa de Facebook.

Întâlnirea a avut loc în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Tot joi, premierul moldovean s-a întâlnit cu președintele Republicii Cipru, Nikos Anastasiades.

"Cipru susține ferm agenda de reforme europene a Guvernului și susține țara noastră în procesul de integrare europeană", a anunțat serviciul de presă al guvernului într-un comunicat.

Potrivit sursei, în cadrul discuțiilor, părțile au examinat posibilitățile de valorificare a potențialului de cooperare economică şi de atragere a investiţiilor cipriote în economia țării noastre. Pavel Filip a invitat agenții economici ciprioți să investească în parcurile industriale și IT din țara noastră, remarcând progresele economice înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani și adoptarea unui cadru legislativ mult mai favorabil pentru investitori.

De asemenea, Pavel Filip s-a întâlnit la New-York cu omologul său georgian Mamuka Bakhtadze. Cei doi premieri au apreciat relațiile bilaterale excelente și dialogul politic în ascensiune dintre țările noastre.

Premierul Mamuka Bakhtadze va veni în luna octombrie în vizită la Chișinău, cu ocazia participării la reuniunea șefilor de guverne GUAM.

Fluxul de știri
0