Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fadei Nagacevschi, despre agitația electorală pe rețelele de socializare

© Sputnik / Miroslav RotariFadei Nagacevschi
Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 13 septembrie, la ședința Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, au fost discutate prevederile legislației electorale, inclusiv nevoia reglementării agitației electorale on-line, precum și proporționalitatea sancțiunilor aplicate în cazul alegerilor locale noi în municipiul Chișinău.
Fadei Nagacevschi, despre agitația electorală pe rețelele de socializare

În cadrul ședinței s-a discutat despre instrumentele de reglementare a agitației electorale pe rețelele de socializare. În cadrul emisiunii "Kilometrul 0", juristul Fadei Nagacevschi a declarat că internetul nu influențează decizia alegătorului și trebuie eliberat de orice interdicție.

"Opinia nu poate fi schimbată cu două zile înainte de alegeri. Cetățeanul se informează pe tot parcursul campaniei electorale despre candidatul căruia dorește să-i ofere votul de încredere. Societatea civilă trebuie să înțeleagă că unele știri care apar chiar înainte de alegeri nu sunt veridice și sunt publicate cu scopul de a denigra concurentul electoral. Alegătorii trebuie să diferențieze informația veridică de cea manipulatoare", a explicat Nagacevschi.

Juristul a opinat că cenzura internetului este un instrument restrictiv care nu-și are rostul într-o lume democratică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0