Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce PSRM și PCRM au refuzat să-și delege deputați la Adunarea Interparlamentară

© Sputnik / OsmatescoElena Bodnarenco și Oleg Lipskii
Elena Bodnarenco și Oleg Lipskii - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 5-6 octombrie, delegația Legislativului va participa la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, care se va desfășura la Tbilisi, Georgia.
De ce PSRM și PCRM au refuzat să-și delege deputați la Adunarea Interparlamentară

Deputații au aprobat, în ședința Parlamentului din 27 septembrie, componența nominală a delegației Legislativului din care fac parte parlamentari din toate fracțiunile, cu excepția celor din PSRM și PCRM, care au refuzat să delege un reprezentant.

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", deputatul PCRM, Elena Bodnarenco și deputatul PSRM, Oleg Lipskii, au explicat de ce partidele pe care le reprezintă au refuzat să participe la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei.

"Statul nu are nici un beneficiu din punct de vedere economic. Este un proiect politic care a fost inițiat contra unui stat cu care noi avem relații foarte bune. Noi nu vedem Republica Moldova în această coaliție, care este împotriva Rusiei", a declarat Elena Bodnarenco.

Deputatul PSRM Oleg Lipskii a precizat că prin această participare este distrasă atenția oamenilor de la situația economică deplorabilă din Republica Moldova.

Menționăm că prima conferință interparlamentară de nivel înalt Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc în data 2 martie la Chișinău, când cei trei președinți de Parlamente s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate. În perioada 8-10 iunie, la Kiev s-a desfășurat cea de-a doua conferință interparlamentară.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0