Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Patru partide ar putea accede în viitorul Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Mocanu
Victor Mocanu - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede patru partide politice, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor din Moldova.
Sondaj: Patru partide ar putea accede în viitorul Parlament

Potrivit sondajului, în viitorul Legislativ ar putea accede patru formațiuni politice: Partidul Socialiștilor, care ar acumula 36,6% din voturile alegătorilor, Partidul „Acțiune și Solidaritate" pentru care ar vota 11,9%, Partidul Democrat care ar acumula 11,2% și Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr" pentru care și-ar da votul 10,6% dintre respondenți.

"Evident că situația se poate schimba. Partidele politice precum PAS, Platforma „DA" și PLDM au convenit asupra unei platforme comune. Astfel, ei vor participa într-un bloc electoral comun la viitoarele alegeri. Mai mult decât atât, partidele unioniste la fel duc tratative și își propun să candideze împreună la viitorul scrutin electoral", a declarat Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Sondajul de opinie este parte componentă în cadrul proiectului internațional „Rolul Internetului în procesul electoral din Republica Moldova" și a fost realizat pe un eșantion de 1191 respondenți, în 79 de localități, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0