Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvat după ce a s-a aflat pe o plută pluta timp de 49 de zile în ocean - Foto, Video

© Photo : Screenshot / Youtube / Lorvil Ali 2Aldi Novel Adilang, la bordul navei care l-a salvat
Aldi Novel Adilang, la bordul navei care l-a salvat - Sputnik Moldova
Abonare
Indonezianul Aldi Novel Adilang, în vârstă de 19 ani, a ajuns să înțeleagă prețul pericolului de moarte, luptei pentru supraviețuire, singurătății absolute. Dar - și bucuria unei salvări miraculoase.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Tânărul a fost pus la grea încercare după ce ambarcațiunea improvizată de pe care pescuia a pierdut ancora și a fost mânată în larg. În acel moment nu avea cum să știe că va fi ostatic al necuprinsului învolburat timp de 49 de zile, timp în care va parcurge plutind în derivă 1300 de kilometri.

Dar până a ajunge la epilogul fericit a fost nevoit să ducă o luptă acerbă pentru supraviețuire. S-a alimentat, în principal, cu puținii pești care reușea să-i prindă, iar pentru a-și potoli setea filtra apa de mare prin cămașa sa. A improvizat și o instalație de duș, folosind tuburi de bambus.

După-amiezile le rezerva recuperării de forțe și lecturilor din Biblie.

Rătăcitorul mărilor a fost observat de la bordul cargoului Arpeggio, sub pavilion panamez. După cum avea să spună Adilang, a fost a 10-a navă pe care a văzut-o, dat prima care l-a reperat pe el.

Operațiunea de salvare nu a fost una ușoară, din cauza valurilor.

În definitiv, tânărul s-a aruncat în apă și a ajuns la Arpeggio înot, ținându-se de un otgon. A fost recuperat în zona insulei americane Guam, dar a coborât pe uscat în portul japonez Tokuyama.

Peste câteva zile, refăcut, a fost urcat la bordul unui avion ca să ajungă acasă și să se reunească cu familia. 

Fluxul de știri
0