Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Capitala va organiza un eveniment sportiv grandios!

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Piatac
Nicolae Piatac - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Fundația Campionilor Olimpici, va organiza pe data de 29 septembrie 2018 evenimentul OlympicECOFest. Acest proiect este printre puținile acțiuni de masă desfășurate în Republica Moldova cu scopul de a promova sportul în masă.

De asemenea, CNOS își propune să promoveze și educația cu privire la mediul înconjurător printre tineri. Motto-ul evenimentului este — „Practicăm sportul într-un mediu curat".


Nicolae Piatac, vicepreședintele CNOS, a declarat pentru Sputnik Moldova că asemenea evenimente încurajează nu doar amatorii de sport, dar susțin indirect și sportul de performanță. Numărul celor care practică sportul în țară este din ce în ce mai mic. Dar, grație unor școli cu mare tradiție, țara noastră are posibilitatea de a fi reprezentată la cel mai înalt nivel de performeri extraordinari.

"Banii alocați pentru sportul de performanță este echivalentul unui club de fotbal. Este aproape incredibil ce reușim cu acești bani. Avem școli din Briceni, Călărași, Hîncești și alte raioane care au cluburi de performanță. Astfel de acțiuni în masă de ordin sportiv sunt din ce în ce mai rar organizate la nivel teritorial. Un exemplu în acest sens este raionul Sângerei. Acolo unde oficialii au dragoste față de sport, se fac lucruri frumoase. Ceilalți sunt foarte pasivi", susține Nicolae Piatac.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilorde, sâmbătă, 29 septembrie, de la 10:00 pînă la 18:00.

Fluxul de știri
0