Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce sectoare vizează memorandumurile de colaborare semnate la Forumul Economic Moldo-Rus

© Sputnik / Rodion ProcaVitalie Țurcanu
Vitalie Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de afaceri din Rusia și Moldova au semnat un șapte memorandumuri de colaborare în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus.
Ce sectoare vizează memorandumurile de colaborare semnate la Forumul Economic Moldo-Rus

Șapte memorandumuri de colaborare au fost semnate între oamenii de afaceri din Republica Moldova și Federaia Rusă, la Forumul Economic Moldo-Rus.

Secretarul Consiliului Economic pe lângă președintele țării, Vitalie Țurcanu, a enumerat în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova, domeniile în care vor investi oamenii de afaceri din Federația Rusă.

„Un memorandum de Cooperare a fost semnat între Comitetul Executiv al Autonomiei Găgăuze și un concern rus specializat în fabricarea sistemelor moderne de iluminare. Un alt memorandum a fost semnat între reprezentanții mediului de afaceri din sectorul turismului din Republica Moldova și cel al Federației Ruse. Totodată, a fost semnat un acord de colaborare în domeniul producției de conserve, iar altul privind exportul de fructe, care a fost semnat de președintele Asociației producătorilor și exportatorilor de Fructe, Vitalie Gorincioi", a declarat secratarul Consiliului Economic pe lângă președintele țării, Vitalie Țurcanu, în Sudioul Radio Sputnik Moldova.

Amintim că, în perioada 20-22 septembrie, Chișinăul a găzduit primul Forum Economic Moldo-Rus. La eveniment au fost prezenți peste 250 de oameni de afaceri din Federația Rusă și Republica Moldova.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0