Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii în Marea Britanie: Imigranţii care vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit

CC0 / Pixabay / Stevebidmead / The Palace of Westminster
The Palace of Westminster - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Presa britanică a anunţat marţi că premierul Theresa May şi miniştrii săi au convenit ce imigranţi vor fi favorizaţi în Marea Britanie în viitorul sistem de imigraţie post-Brexit.

BUCUREŞTI, 26 sept — Sputnik, Doina Crainic. În sistemul de imigraţie post-Brexit vor fi favorizaţi lucrătorii cu înaltă calificare şi nu va fi acordat tratament preferenţial cetăţenilor din UE, anunţa presa britanică.

Sistemul va fi bazat pe calificări, nu pe naţionalitate, planul bazându-se pe o recomandare din partea Comitetului Consultativ privind Migraţia (MAC), un organism independent, sprijinit şi de Partidul Laburist.

De asemenea, potrivit presei britanice, planul susţinut de cabinetul May va permite un acces limitat muncitorilor cu calificare redusă.

Într-un raport al Comitetului Consultativ publicat săptămâna trecută, se recomandă să se acorde prioritate imigranţilor cu înaltă calificare, după Brexit. Conform MAC, datele arată că imigranţii cu calificare înaltă au un impact pozitiv mai mare asupra productivităţii decât cei cu calificare scăzută.

MAC mai recomanda să nu se acorde tratament preferenţial pentru lucrătorii din UE.

Totuşi, potrivit Financial Times, citat de Agerpres, ideea de nu a oferi tratament preferenţial lucrătorilor din UE s-ar putea modifica dacă Marea Britanie va încheia un acord comercial cu blocul comunitar.

„Aceasta ar însemna un acord mai bun în privinţa imigraţiei, dar aceeaşi ofertă ar fi valabilă dacă am încheia acorduri comerciale cu alte ţări din lume", a declarat o sursă pentru Financial Times.

Fluxul de știri
0