Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noii miniștri vor fi numiți astăzi în funcție: Cine va semna decretele

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii desemnați la Sănătate și Agricultură vor depune astăzi jurământul, anunță serviciul de presă al Parlamentului.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Președintele Legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării, va semna marți decretele de numire în funcție a miniștrilor desemnați. Tot astăzi, noii miniștri vor depune jurământul de învestire.

Magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministru.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, reacție la decizia Curții Constituționale: Ce a declarat șeful statului

Curtea Constituțională a constatat, ieri, la cererea unui grup de deputați, circumstanțele ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru asigurarea exercitării atribuţiilor constituţionale în scopul numirii candidaţilor propuşi de Prim-ministrul Republicii Moldova pentru funcţiile de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi cea de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi intrării acestora în exercitarea mandatului.

Ceremonia de semnare a decretelor va avea loc la Reședința de Stat, la ora 16.00.

Șeful statului a criticat dur decizia Curții Constituționale, afirmând că aceasta a neglijat totalmente argumentele legale cu care a operat atunci când a refuzat numirea în funcție a celor doi miniștri desemnați.

Igor Dodon a fost suspendat din funcția de șef al statului>>>

"Prin decizia sa de a suspenda din funcţie Preşedintele ales legitim şi prin vot direct de către cetăţenii Republicii Moldova, Curtea Constituţională a comis o dublă ilegalitate: a zădărnicit încercarea mea de a stopa o gravă încălcare de legislaţie şi a dat posibilitate ca această încălcare să fie promovată de un aşa-numit preşedinte interimar", a scris Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

El a mai avertizat că, mai devreme sau mai târziu, cei de la putere vor trebui să plătească pentru toate aceste încălcări.

Fluxul de știri
0