Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Te iau fiorii: Iată ce se întâmplă pe străzi cu pietonii

© Sputnik / Miroslav RotariMașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat o amplă operațiune care a avut drept scop atenționarea pietonilor și șoferilor asupra urmărilor grave ale accidentelor rutiere.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat în perioada 03 — 20 septembrie pe întreg teritoriul țării operațiunea „Pietonul".

Astfel, în perioada menționată, ofițerii INP au depistat și documentat peste 270 de șoferi care nu au acordat prioritate legală pietonilor, aceștia fiind sancționați cu amendă de la 150 până la 300 de lei și 2 puncte de penalizare.

De asemenea, peste 300 de pietoni au traversat strada neregulamentar sau au generat o situație de accident și au primit amenzi de la 150 până la 600 de lei.

Pe parcursul desfășurării operațiunii au avut loc 34 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu cinci persoane decedate și 32 traumatizate, dintre care opt minori.

De altfel, inspectorii de patrulare desfășoară în fiecare zi acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere pentru a reduce numărul acestora.

Poliția îndeamnă conducătorii auto și pietonii la prudență, atunci când conduc mijlocul de transport ori traversează strada. Urmările neatenției acestora pot fi dezastruoase, o dovedesc și imaginile video postate de INP.

Fluxul de știri
0