Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE și Biroul Național de Statistică vor fi reorganizate: Iată ce a decis Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Biroul Național de Statistică vor fi reorganizate, în contextul reformei APC.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va absorbi Inspectoratul Energetic de Stat și va prelua atribuțiile acestuia în domeniul supravegherii energetice de stat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv, în contextul reformei administraţiei publice centrale.

Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru șoferi: Află ce a hotărât ANRE

Astfel, ANRE va asigura controlul asupra respectării normelor privind exploatarea tehnică şi siguranţa utilizării instalaţiilor electrice, fiind responsabil și pentru utilizarea raţională a energiei electrice şi termice în toate sferele economiei naționale.

Reorganizarea Agenției se înscrie în acțiunile întreprinse de autorități pentru reducerea numărului organelor cu funcții de control asupra activității de întreprinzător. ANRE va fi singurul organ de control în domeniul electroenergetic și va avea dreptul să angajeze prin transfer, în limita structurii interne, angajați ai Inspectoratului Energetic de Stat.

Executivul a aprobat și reorganizarea Biroului Național de Statistică. În acest sens, urmează reorganizarea oficiului central al Biroului prin comasarea unor subdiviziuni cu atribuții omogene. De asemenea, va fi reorganizat Serviciului informațional al rapoartelor financiare prin lichidarea acestuia și includerea cu statut de subdiviziune în cadrul BNS. Vor fi reorganizate și subdiviziunile teritoriale pentru statistică — cele 35 de subdiviziuni vor fi reorganizate în 4 centre regionale pentru statistică.

Documentul mai prevede crearea centrului de instruire în domeniul statisticii. După reorganizare, în cadrul instituției vor activa 702 de persoane. Inspectoratul Energetic de Stat și a Biroul Național de Statistică au fost reorganizate în cadrul reformei administrației publice centrale.

Fluxul de știri
0