China a anulat negocierile comerciale cu SUA

© REUTERS / Petar KujundzicФлаги США и Китая
Флаги США и Китая - Sputnik Moldova
Abonare
Beijingul a respins negocierile pentru că nu acceptă să negocieze dacă asupra lui se fac presiuni.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. După o nouă serie de taxe vamale impuse de SUA, China a anulat negocierile comerciale cu această țară, informează RIA Novosti.

Poziția oficială a Chinei este că, prin anularea negocierilor cu SUA, ea reiterează că nu admite desfășurarea negocierilor sub presiune.

Totodată, China lasă deschisă posibilitatea de a începe noi negocieri cu Washingtonul luna viitoare.

Acum o săptămână, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că au fost introduse taxe vamale de 10% la mărfurile importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari. Hotărârea a intrat în vigoare pe 24 septembrie, iar de la 1 ianuarie tarifele vor crește până la 25%. China a declarat imediat că, drept răspuns la noile taxe vamale impuse de SUA din 24 septembrie, ea introduce taxe vamale simetrice pentru importul a peste 5,2 mii de denumiri de mărfuri americane cu valoarea totală de 60 de miliarde de dolari.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Bogaţii lumii, în panică. "Noroc că există China, Trump nu ajută"

Războiul comercial dintre China și SUA s-a declanșat după ce pe 6 iulie anul curent au intrat în vigoare taxele vamale reciproce majorate între cele două țări. SUA au introdus taxe de 25% la 818 denumiri de mărfuri din China cu o valoare totală a livrărilor de 34 miliarde de dolari pe an. Drept contramăsură, în aceeași zi China a introdus taxa de 25% pentru importul unui volum similar de mărfuri americane.

În august SUA a introdus taxe vamale de 25% pentru importul mărfurilor chineze în valoare de 16 miliarde de dolari. Imediat după aceasta partea chineză a introdus măsuri analogice. Nemulțumirea SUA este provocată de discrepanța comercială dintre cele două țări care, potrivit Washingtonului, constituie 500 miliarde de dolari în folosul Chinei.

Fluxul de știri
0