Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unioniștii vor trebui să plătească o amendă pentru că au blocat un drum național

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция разогнала унионистов
Полиция разогнала унионистов - Sputnik Moldova
Abonare
Unioniștii care au organizat pe data de 1 septembrie Marșul Centenarului în Chișinău, care ulterior s-a transformat într-un protest, au fost audiați astăzi de oamenii legii.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Unioniștii care au organizat, la Chișinău, pe data de 1 septembrie, Marșul Centenarului au fost amendați de autorități cu 1500 de lei. Amenda le-a fost aplicată pentru blocarea drumului național Chișinău- Strășeni. 

Полиция разогнала унионистов - Sputnik Moldova
Societate
Unioniștii au fost evacuați de polițiști: imagini de la fața locului

Astăzi, 24 septembrie, la secția de poliție Buiucani a Direcției de Poliție Chișinău a avut loc audierea unor organizatori ai manifestației din 1 septembrie. La încheiere audierilor, aceștia au fost anunțați că au fost amendați cu 30 de unități convenționale, echivalent a 1500 de lei, pentru blocarea drumului care leagă capitala de orașul Strășeni. 

Organizatorii Marșului Centenarului au declarat că nu sunt de acord cu aplicarea acestei penalități și că își rezervă dreptul de a ataca decizia poliției în judecată. 

Reprezentantul Poliției a anunțat că organizatorii protestului au fost amendați conform Codului Contravențional, art. 225, pentru că în timpul marșului au blocat șoseaua Chișinău-Strășeni.

Asociațiile ”Credința Patriei”, ”Unirea ODIP” și ”Tinerii Moldovei” au anunțat autoritățile locale din Chișinău ca în zilele de 1 și 2 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, între orele 08:00-23:00, au să desfășoare o întrunire în contextul Centenarului.  

Marșul Centenarului s-a desfașurat pe traseul PMAN, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, sensul giratoriu I.Creangă — Calea Ieșilor și în continuare spre Bariera Sculeni. 

Potrivit Poliției, organizatorii întrunirii nu au respectat prevederile art. 18 al Legii privind întrunirile, care prevede obligația desfășurării întrunirii doar în forma, în locul și în termenul indicat în declarația prealabilă.

Potrivit Poliției moldovenești, la Bariera Sculeni, participanții la întrunire au blocat intenționat drumul, fapt pasibil răspunderii contravenționale sau penale în funcție de consecințele produse.

”Totodată, prin aceste acțiuni au ignorat prevederile lit. c) art. 8 al Legii privind întrunirile. Astfel, forțele de ordine, în urma somațiilor către participanții la întrunire, au intervenit întru deblocarea arterei de transport, în scopul evitării încălcării drepturilor omului la libera circulație”, a precizat IGP.

În acea zi, Poliția a primit apeluri precum că în autobuzele unioniștilor se află obiecte interzise, substanțe explozive și altele obiecte interzise.

Fluxul de știri
0