Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Remanieri de cadre la nivel înalt operate de Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chișinău s-a întrunit luni în ședință. Pe agenda de lucru a miniștrilor se află peste 40 de chestiuni.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Guvernul a avizat-o astăzi în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană pe fosta deputată Oxana Domenti. Propunerea a fost înaintată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Женева - Sputnik Moldova
Politică
Oxana Domenti este propusă pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Elveția

Totodată, ambasadorul agreat va deține și funcția de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva.

Candidatura Oxanei Domenti a fost avizată și de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană.

Decretul cu privire la numirea Oxanei Domenti în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva urmează să fie promulgat de președintele țării. 

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. 

Tot astăzi, Guvernul l-a avizat în funcția de consul general al Republicii Moldova la Iași, România, pe Alexei Țurcan.

Fluxul de știri
0