Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Moldo-Rus: Iată cum producătorii moldoveni pot cuceri mai ușor piața rusească

© Sputnik / OsmatescoVictor Stadnițchii
Victor Stadnițchii - Sputnik Moldova
Abonare
Semnarea acordurilor de colaborare dintre raioanelor din Republica Moldova și regiunile din Federația Rusă îi vor ajuta pe producătorii moldoveni să se familiarizeze cu regulile de joc de pe piața rusească.
Forumul Moldo-Rus: Iată cum producătorii moldoveni pot cuceri mai ușor piața rusească

Președintele Asociației Obștești pentru promovarea și susținerea culturii moldovenești "Patria" din regiunea Lipețc, Federația Rusă, Victor Stadnițchii, a declarat pentru Sputnik Moldova că relațiile de colaborarea dintre Moldova și Rusia sunt stabilite între oameni sau instituții. Fiecare relație este importantă, mai ales dacă sunt stabilite clar obiectivele și ambele părți obțin beneficii.

"Dezvoltarea zonelor economice libere în Republica Moldova este abia la un început de cale, între timp, regiunea Lipețc este un exemplu de cum putem obține profit din investițiile în zonele economice libere, ZEL din Lipețc fiind una dintre cele mai mari zone economice libere din lume. Aceasta oferă și un potențial enorm de angajare în câmpul muncii," spune Stadnițchii.

Victor Stadnițchii menționează că parteneriatele economice și culturale între Republica Moldova și regiunile din Federația Rusă oferă beneficii extraordinare, în mod special, țării noastre.

"Înfrățirea raioanelor din Republica Moldova cu regiunile din Federația Rusă creează premise pentru dezvoltarea relațiilor noastre economice și culturale. De exemplu, în cadrul uzinelor metalurgice din Lipețc, studenții moldoveni ar putea face stagii de practică sau ar putea să se angajeze la muncă pentru un salariu decent. Mai mult decât atât, noi putem promova produsele noastre autohtone, astfel ajutându-i pe producătorii locali", a declarat Victor Stadnițchi.

Victor Stadnițchii spune că la astfel de reuniuni, cum este "Forumul Economi Moldo-Rus", pot fi stabilite parteneriate durabile.

Fluxul de știri
0