Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu o să-ți vină să crezi: Iată ce au găsit polițiștii de frontieră în apropierea vamei

© Sputnik / Иван Денисенко / Accesați arhiva multimediaCăruțaș
Căruțaș - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Polițiștii de frontieră au descoperit o plantație de cânepă în apropierea punctului de trecere a frontierei.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Un lan neîngrijit, acoperit cu fire asemănătoare cânepei, a fost descoperit de către polițiștii de frontieră în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Volentiri. Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
Unii moldoveni vor trece prin vamă bunuri fără a plăti taxe

În timp ce își desfășurau activitatea de frontieră, patrula SPF Volentiri a observat, pe o fâșie de teren neprelucrată, parcele de plantație asemănătoare cu cânepa. La inspectarea locului s-a remarcat prezența plantelor ierboase, ce atingeau o înălțime de până la 150 cm.
Din cercetările preliminare s-a constatat că terenul era neîngrijit și se întindea pe o suprafață de aproximativ 3,5 ari, iar persoana care ar fi posesoare a terenurilor arabile din regiune este un locuitor al satului Volentiri.
Identificat și supus audierii, bărbatul a comunicat polițiștilor de frontieră conform actelor oficiale ce le deține, doar o parte din fâșia de pământ ar fi al lui, restul terenului nu are stăpân. El a menționat că atunci când prelucrează pământul cu tehnica și utilajele de tracțiune pe care le posedă, acea porțiune rămâne neatinsă, neacordându-i importanță.

Inițial s-a dispus documentarea cazului până la elucidarea tuturor circumstanțelor, iar în baza rezultatelor de laborator se va recurge la nimicirea plantelor prin tăiere. Mai mult decât atât, bărbatul s-a oferit să participe la distrugerea plantației cu ajutorul tractorului personal, în prezenta inspectorilor Poliției de Frontieră dacă va fi cazul.

 

Fluxul de știri
0