Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă de vreme rea: Meteorologii anunță când vom avea primele înghețuri

© Sputnik / Alexei Kudenko / Accesați arhiva multimediaЗасохший борщевик, покрытый инеем, brumă, îngheţ
Засохший борщевик, покрытый инеем, brumă, îngheţ - Sputnik Moldova
Abonare
Gata cu zile de vară: vremea se schimbă radical - noaptea temperaturile vor coborî sub zero grade, iar în România sunt așteptate ninsori.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Meteorologii prognozează o răcire substanțială în zilele următoare, astfel că marți valorile termice maxime nu vor depăși 14…16 grade Celsius, iar miercuri acestea vor oscila între 13 și 15 grade.

Totodată, minimele nocturne vor coborî până la 2…4 grade Celsius, ia în noaptea de joi, în nordul țării, sunt prognozate înghețuri de până la minus un grad.

Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Ne așteaptă o iarnă lungă: Meteorologii au făcut primele prognoze

Marți ar putea să mai plouă în centrul și sudul țării, iar de miercuri precipitațiile vor conteni.

Spre sfârșitul săptămânii, temperaturile vor crește cu câteva grade și vor atinge sâmbătă maxime de 22…24 de grade Celsius. Totodată, a fost emis cod galben de intensificare a vântului, valabil până mâne,

Și meteorologii din România au anunțat o răcire considerabilă a vremii. În țara vecină sunt așteptate lapoviță și ninsoare, dar și primele temperaturi negative din acest sezon.

Intervalul 24-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 14…17 grade și minime de 3…8 grade, mediat regional.

Fluxul de știri
0