Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se va prăbuși oare piața imobiliară din capitală?

© Sputnik / Miroslav RotariOleg Luchița
Oleg Luchița - Sputnik Moldova
Abonare
"Colaspul" pieței imobiliare a fost amânat. Mai multe pronosticuri ale specialiștilor de la începutul anului, care anunțau un adevărat "armaghedon" pe piața construcțiilor, au fost spulberate. Moldovenii continuă să cumpere activ apartamente iar cererile de achiziției nu au fost satisfăcute pe deplin în luna august.
Se va prăbuși oare piața imobiliară din capitală?

Oleg Luchian, expert în imobiliare și proprietarul unei agenții de vînzare a caselor și apartamentelor, a declarat pentru Sputnik Matinal că vânzările imobiliarelor în acest an în raza municipiului Chișinău nu au scăzut, ba mai mult, în luna august agențiile au constatat un adevărat "bomm". Numărul cererilor la apartamente nu au fost satisfăcute în totalitate. Majoritatea celor interesați își dorește să procure locuințe care au deja reparația făcută și chiar mobilate. Specialistul a explicat că în decursul unui an sunt trei perioade foarte active când oamenii sunt în căutarea unor apartamente, în mod special, în luna august și decembrie. De regulă cei care își permit să cumpere imobiliare sunt persoanele care muncesc peste hotare.

"Cele mai căutate sunt apartamentele cu două odăi iar prețul acestora variază între 45 și 60 mii euro. Printre priorități se află și locuințele cu o cameră ce variază de la 30 până la 40 mp. Persoanele care își doresc apartamente cu 3 camere preferă spații mari, de la 80 mp și mai mult", a declarat Oleg Luchian.

Specialistul susține că numărul total de blocuri care vor fi date în folosință până la sfârșitul anului va crește semnificativ. Mulți dintre dezvoltatorii urbani au finisat lucrările iar darea în folosință este mai mult o procedură juridică.

În plus, expertul susține că migrația internă foarte mare care este înregistrată în țară va asigura în anii următori o cere constantă la apartamente, iar prăbușirea pieței imobiliare este deocamdată un zvon neargumentat.

Fluxul de știri
0