Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cumpărătorii din Kursk solicită mai multe fructe și vinuri din Moldova

© Sputnik / OsmatescoБулхак Елена Кириловна
Булхак Елена Кириловна - Sputnik Moldova
Abonare
Opinie: Volumul exporturilor produselor agroalimentare moldovenești în regiunea Kursk ar putea crește după Forumul Economic Moldo-Rus.
Fructele și vinul din Moldova, solicitate de cumpărătorii din Kursk

Produsele agroalimentare moldovenești sunt la mare căutare în regiunea Kursk, din Federația Rusă. Pe rafturile magazinelor pot fi găsite oricând vinuri și fructe produse în țara noastră. După Forumul Economic Moldo-Rus, volumul exporturilor vinurilor și fructelor în regiune ar putea crește. Declarația a fost făcută pentru Radio Sputnik Moldova de Elena Bulhag, președinta Asociației Business-ului mic din Orașul Kursk.

"Avem o rețea de magazine care comercializează vinuri, coniacuri, sucuri, struguri, mere și prune produse în Republica Moldova. Regiunea Kursk este înfrățită cu raioanele Ocnița, Drochia, Basarabeasca și Dubăsari din stânga Nistrului. Organizăm frecvent întâlniri cu oameni de afaceri din regiunea Kursk și Moldova. Încercăm să găsim soluții pentru barierele din calea exportului, pentru a aduce în regiunea Kursk mai multe produse agroalimentare moldovenești", a relatat Elena Bulhag.

Elena Elena Bulhag a menționat că relațiile comerciale dintre oamenii de afaceri din regiunea Kursk și cei din Republica Moldova au devenit anevoioase după ce țara noastră a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

"Relațiile economice între Regiunea Kursk și Moldova s-au îmbunătățit după ce Igor Dodon a devenit președintele Republicii Moldova. Au fost întreprinse mai multe măsuri, care au contribuit la înlăturarea barierelor comerciale. Conducerea regiunii Kursk vrea să consolideze relațiile economice cu Republica Moldova", a precizat Elena Bulhag.

Mai multe detalii despre cooperarea economică dintre regiunea Kursk și Republica Moldova aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0