Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Fort Trump”, încă în stadiu de discuție, dar Varșovia deja îi alege locația

© AFP 2024 / PETRAS MALUKASНАТО
НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
Polonia ține cu tot dinadinsul să convingă SUA de necesitatea deschiderii unie baze militare americane pe teritoriul ei.

BUCUREȘTI, 23 sept — Sputnik. Am vrea ca ea să fie dislocată la frontiera de Est sau la cea de Nord-Est, a declarat Michał Dworczyk, șeful cancelariei prim-ministrului la postul de radio RMF FM.

În Estul țării, de-a lungul frontierei polono-belaruse, este situată Puszcza Białowieska, una dintre ultimele și cele mai mari rămășițe din imensele păduri virgine care odinioară acopereau Câmpia Europeană.

În timpul vizitei sale în SUA, președintele Poloniei, Andrzej Duda a reiterat că țara sa este gata să găzduiască,cu statut permanent, o divizie americană de tancuri, și chiar să suporte cheltuielile aferente în sumă de 1,5-2 miliarde de dolari. El chiar a propus și o denumire pentru ipotetica locație — ”Fort Trump”.

© REUTERS / Slawomir Kaminski/Agencja GazetaAndrzej Duda
Andrzej Duda - Sputnik Moldova
Andrzej Duda

Potrivit liderului de la Varșovia, amplasarea bazei militare a SUA ”ar fi un eveniment important, de natură să-și producă efectul asupra securității întregii regiuni și, firește, a Poloniei”.

Președintele SUA a declarat că propunerea deocamdată este în curs de examinare.

Fluxul de știri
0