Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rușii solicită produsele fabricate în Moldova

© Sputnik / OsmatescoAngela Scripcăraș
Angela Scripcăraș - Sputnik Moldova
Abonare
Relațiile economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă au avut de suferit din cauza factorului politic și tot mai puține produse fabricate în Moldova au fost exportate în această țară.
Rușii solicită produsele fabricate în Moldova

Chiar și așa, cetățenii Federației Ruse încă mai caută în supermarketuri conservele, fructele sau sucurile produse la noi. Iar Forumul Economic Moldo-Rus ar urma să contribuie la rezolvarea aceastei probleme, a declarat, pentru Sputnik Moldova, președintele Asociației Femeilor de Afaceri din Federația Rusă, Angela Scripcăraș.

„Eu am activat foarte mult timp în sectorul fructelor și legumelor, iar acum foarte mulți mă întreabă: Angela, de ce nu mai sunt sucuri, de ce nu mai sunt conservele, unde sunt vinurile noastre. Pentru că sunt niște produse foarte cunoscute, iar la moment au fost înlocuite. Oamenii încep să le uite, pentru că au fost înlocuite cu vinurile italiene sau din alte țări, cărora nu vreau să le fac publicitate", a declarat Angela Scripcăraș.

Aceasta a mai spus că după forum au fost semnate mai multe contracte de colaborare între agenți economici din Moldova și Rusia.

„Avem câteva proiecte care sunt în discuție, ține de fructele uscate. Pentru că și în Federația Rusă, ca și în alte state, produsele ecologice sunt la mare căutare. Mere, prune, toate fructele, pentru că știm că în această tehnologie de uscare a fructelor nu se folosesc produse care ar putea dăuna omului, doar produse ecologice", a punctat Angela Scripcăraș.

Ce alte aspecte mai există în prezent între relațiile economice moldo-ruse, aflați în fișierul audio de mai sus.

Fluxul de știri
0