Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce ofertă au producătorii de vin din sudul țării pentru piața din Federația Rusă

© Sputnik / OsmatescoViorel Golovatic
Viorel Golovatic - Sputnik Moldova
Abonare
Viorel Golovatic: 80% la sută din vinurile cu indicație geografică ”Valul lui Traian” ajung pe piața externă.
Ce ofertă au producătorii de vin din sudul țării pentru piața din Federația Rusă

Doar cinci din cele 24 de vinării membre a Asociației vitivinicole Regiunea Geografică Protejată ”Valul lui Traian” au acces pe piața din Federația Rusă. Directorul Executiv al Asociației, Viorel Golovatic, spune că a venit la Forumul Economic Moldo-Rus pentru a stabili noi parteneriate, astfel încât tot mai multe vinuri cu Indicația Geografică Protejată ”Valul lui Traian” să ajungă pe rafturile din Rusia.

”Vinurile noastre sunt calitative și corespund tuturor standartelor. 80% din vinurile cu indicație geografică protejată ”Valul lui Traian” ajung pe piața din exterior. Republica Moldova este la început de cale. La noi încă nu este această cultură de consum a vinului”, a declarat Directorul Executiv al Asociației Vitivinicole a Regiunii Geografice Protejate ”Valul lui Traian”, Viorel Golovatic, pentru Radio Sputnik Moldova.

Menționăm că aria cu indicaţie geografică protejată (IGP) „Valul lui Traian" cuprinde raioanele Leova, Cantemir, Cahul, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia şi Vulcăneşti. Plantaţiile viticole se intind în sudul țării, pe o suprafaţă de aproximativ 43.600 de hectare.

Precizăm că, în perioada 20-22 septembrie, Chișinăul a găzduit primul Forum Economic Moldo-Rus, la care a participat aproximativ 200 de oameni de afaceri din Republica Moldova și Federația Rusă.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0