Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre tendința țărilor balcanice de a deveni membre ale UE

© Sputnik / Alexeï FilipovSergueï Lavrov
Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia nu se opune tendinței țărilor balcanice de a deveni membre ale Uniunii Europene, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Ministrul rus de Externe a comentat declarațiile făcute recent de șefului diplomației europene, Federica Mogherini, care a afirmat că Uniunea Europeană ar fi un "punct de sprijin" pentru țările balcanice și că nu ar trebui să existe altă putere prezentă în regiune.

"Poate că ați acordat atenție declarațiilor făcute la începutul lunii septembrie de Federica Mogherini, care a spus că Balcanii reprezintă un teritoriu al Uniunii Europene, că nimeni altcineva nu ar trebui să se bage acolo. Nu avem nimic împotriva aspirațiilor țărilor balcanice, inclusiv ale Bosniei și Herțegovinei, de a adera la Uniunea Europeană, însă aceste declarații arogante, eu aș spune chiar autoritare, nu-i fac cinste Uniunii Europeane", a spus Lavrov, la o conferință de presă cu președintele Republicii Bosnia și Herțegovina, Milorad Dodik, fiind citat de RIA Novosti.

Potrivit ministrului, "o astfel de poziție contravine dreptului natural al tuturor țărilor balcanice, nu numai de a aspira la Uniunea Europeană, ci și de a dezvolta relații cu alte țări care să răspundă intereselor statului în cauză".

Albania, Macedonia, Serbia și Muntenegru au primit deja statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. În februarie 2016, Bosnia și Herțegovina a prezentat o cerere oficială de aderare. Kosovo, recunoscut de 23 dintre cei 28 de membri ai UE, dorește, de asemenea, să devină membru al comunității europene.

Fluxul de știri
0