Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremur puternic în România - undă seismică resimţită în Moldova

Abonare
Un nou cutremur de adâncime a avut loc în această dimineaţă în zona seismică Vrancea, magnitudinea iniţială anunţată fiind de 4,4 grade pe Richter.

BUCUREŞTI, 22 sept — Sputnik. Sistemul de alertă al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţa astăzi dimineaţă un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter, după care intensitatea acestuia a fost reevaluată în scădere.

© PhotoAlertă cutremur în Vrancea, România
Alertă cutremur în Vrancea, România - Sputnik Moldova
Alertă cutremur în Vrancea, România

Potrivit Institutului, în cele din urmă magnitudinea seismului produs în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea a fost de 3,8 grade şi a fost fixat la ora 05:05 la adâncimea de 123 de kilometri.

"În ziua de 22/09/2018, la ora 05:05:00, s-a produs în Zona seismică Vrancea, judeţul Buzău un cutremur cu magnitudinea 3.8 pe scara Richter, la adâncimea de 123km. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (28km), Covasna (44km), Întorsura Buzăului (52km), Buzău (56km), Târgu Secuiesc (58km)", transmite INFP.ro.

© Photo : INFP.ROCutremure în România
Cutremure în România - Sputnik Moldova
Cutremure în România

Cutremurul a fost resimţit la Bucureşti, dar şi în Republica Moldova, întrucât unda seismică s-a propagat la câteva sute de kilometri.

© Photo : infp.roPropagarea undei seismice la cutremurul din România
Propagarea undei seismice la cutremurul din România - Sputnik Moldova
Propagarea undei seismice la cutremurul din România

Este al treilea cutremur din ultima perioadă care atinge valori de aproximativ patru grade pe Richter.

© Sputnik / Nicolai KibichCum să ne comportă în caz de cutremur?
Cum să ne comportă în caz de cutremur? - Sputnik Moldova
Cum să ne comportă în caz de cutremur?
Fluxul de știri
0