CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Dintre persoanele bolnave, la 183 au fost observate tulburări ale sistemului nervos central. În cursul lunii, numărul victimelor a crescut de 2,5 ori. Din 23 august au fost înregistrate 11 decese și 107 cazuri de îmbolnăviri.
Virusul West Nile a fost detectat pentru prima dată în Grecia în 2010. În 2010-2014, aproximativ 80 de persoane au murit din cauza virusului Nilului de Vest în Grecia. În 2015 și 2016 nu au existat cazuri de boală. În 2017 au fost raportate 48 de cazuri de boală și cinci decese din cauza virusului West Nile. În plus, în afară de Grecia, virusul West Nile a fost identificat în alte opt țări europene.
Virusul este purtat de țânțari. Izbucnirea bolii în acest an este asociată cu temperaturi ridicate și precipitații la începutul verii. Boala este întâlnită în multe municipalități, inclusiv în Attica și Macedonia Centrală.
KEELPNO propune utilizarea unor măsuri de protecție personală împotriva mușcăturilor de țânțari: plasele de țânțari în zonele cu un număr mare de țânțari, insecticide, cămăși cu mâneci lungi și pantaloni, să nu permitem apă stătătoare pe parcelele din apropierea casei.
Virusul poate duce la complicații în sistemul nervos central, și anume encefalita, meningita sau paralizia. Simptomele virusului West Nile sunt febra, dureri de cap, oboseală, dureri musculare, greață, vărsături, uneori erupții cutanate și umflarea ganglionilor limfatici. Dacă nu vă adresați la timp pentru ajutor medical, atunci este posibil un rezultat fatal.