Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Economic Moldo-Rus: Iată care este "arma secretă" a Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariАндрей Назаров
Андрей Назаров - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova ar putea beneficia anual de investiții în valoare de un miliard de dolari.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Copreședintele Asociației „Delovaia Rossia", Andrei Nazarov, a vorbit în cadrul platformei de dezbateri a Forumului Economic Moldo-Rus despre "arma secretă" a Republicii Moldova.

Primul Forum Economic Moldo-Rus și-a început lucrările, joi, la Chișinău. Organizatorul Forumului este Consiliul Economic Moldo-Rus. Din partea Rusiei, evenimentul este organizat cu sprijinul organizaţiilor obşteşti "Delovaia Rossia" şi "Opora Rossii", al Camerei de Comerţ şi Industrie din Rusia, precum și al Uniunii Ruse a Industriaşilor şi Antreprenorilor.

”Principala "armă secretă" sunt oamenii și dorința președintelui țării de a uni Vestul și Estul. Moldova ar putea beneficia anual de investiții în valoare de un miliard de dolari", a spus Nazarov.

Ceea ce îi neliniștește însă pe oamenii de afaceri este instabilitatea politică și anume, opoziția dintre guvernare și președinte.

Назаров: МРЭФ позволит развивать отношения Молдовы и России - Sputnik Moldova
Video
Nazarov: Forumul Economic va favoriza dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și Rusia

"Situația existentă acum în Republica Moldova nu le oferă investitorilor ruși garanții de sută la sută. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme cu care am venit la Forum și pentru care am vrea să aflăm soluția", a explicat copreședintele Asociației „Delovaia Rossia".

Potrivit statisticii, în prima jumătate a anului 2018, volumul comerțului exterior al Federației Ruse cu Republica Moldova a constituit 718 milioane de dolari, inclusiv exportul rusesc — 555,9 milioane de dolari, iar importul — 162,6 milioane.

Principalele informații din cadrul Forumului le puteți găsi în materialele la acest subiect publicate de Sputnik Moldova și pe site-ul oficial al Forumului.

Fluxul de știri
0