Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Microbuze de linie și taxi care ne-a putea ucide – Iată ce au constatat polițiștii - Video

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe liniile de microbuz din capitală circulă vehicule care au defecte tehnice ale sistemului de frânare sau ale mecanismului de direcție, ale dispozitivelor de iluminare și ori semnalizare. Situația este la fel și în cazul autoturismelor care prestează servicii taxi.

CHIŞINĂU, 21 sept — Sputnik. Angajații Secției Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au efectuat verificări la staţiile terminus a microbuzelor de linie și taximetriștilor în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport. Potrivit unui comunicat de presă a Direcției de Poliție Chișinău, scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii de rute să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

În urma verificărilor microbuzelor poliţiştii au depistat încălcări ale legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice ale sistemului de frânare sau ale mecanismului de direcţie, ale dispozitivelor de iluminare și ori semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport. Polițiștii au întocmit 21 de procese-verbale și au aplicat amenzi de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare.

Totodată, unei unități de transport i-au fost scoase plăcuțele de înmatriculare și proprietarului i s-a interzis să iasă pe linie cu mașina până nu înlătură neajunsurile depistate de polițiști.

În același timp, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor ale căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Polițiștii au verificat și 22 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor, forțele de ordine au depistat un șir de încălcări cum ar fi nesemnalizarea vehiculului cu semnele distinctive conform Regulamentului Circulaţiei Rutiere, exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare reutilate fără autorizaţia de rigoare.

În urma verificărilor au fost întocmite 14 procese-verbale pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport și au fost aplicate amenzi de la 150 la 300 lei și 2 puncte de penalizare, iar administratorul firmei s-a ales cu amendă în mărime de 3000 de lei pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi ale celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Fluxul de știri
0