Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Forumul Economic Moldo-Rus, un prim pas spre restabilirea relațiilor moldo-ruse

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Stratan
Alexandru Stratan - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Institutului Național de Cercetări Economice, Alexandru Stratan, a declarat pentru Sputnik Moldova că "Forumul Economic Moldo-Rus” este o primă reușită în încercarea noastră de a redresa relațiile comerciale dintre Republica Moldova și Federația Rusă.
Opinie: Forumul economic moldo-rus, un prim pas spre restabilirea relațiilor moldo-ruse

Alexandru Stratan spune că următorul pas este îmbunătățirea relațiilor moldo-ruse și pe plan politic.

"La acest forum sunt prezenți reprezentanți ai tuturor ramurilor economiei, sunt oameni de afaceri care au relații comerciale stabilite deja cu Federația Rusă, ei știu mai bine care sunt problemele și cum pot fi soluționate. Este important ca vocea oamenilor de afaceri să fie auzită de politicieni și să țină cont de sugestiile lor atunci când vor lucra la elaborarea strategiilor de dezvoltare sau a proiectelor de lege", spune Alexandru Stratan.

Александр Журавель - Sputnik Moldova
Forumul Economic Moldo-Rus: Acest loc din Moldova le amintește turiștilor ruși de URSS

Expertul menționează că Republica Moldova este o platformă foarte bună pentru investitorii ruși, având acces liber la piața europeană. Investitorii ruși ar putea profita de acest lucru — să producă bunuri sub titulatura "made in Moldova" și să le exporte apoi.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Fluxul de știri
0