Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Moldova are nevoie de progrese și investiții economice majore

© Sputnik / Miroslav RotariМРЭФ-2018
МРЭФ-2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a prezentat un amplu raport în cadrul ședinței în plen a Forumului Economic Moldo-Rus, care se desfășoară zilele acestea la Chișinău.

CHIŞINĂU, 21 sept — Sputnik. Moldova are nevoie de stabilitate și creștere economică, care trebuie să fie asigurate în următorii ani. Aceasta este declarația pe care președintele Igor Dodon a făcut-o în cadrul ședinței în plen a Forumului Economic Moldo-Rus.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Expert proeuropean: Iată de ce Guvernul a absentat de la Forumul Economic Moldo-Rus

Ca să asigure această creștere economică accelerată, țara noastră are nevoie de investiții importante: de aproape un miliard de dolari pe an.

Dodon a precizat că astăzi Republica Moldova nu intră în topul țărilor atractive pentru investitorii ruși.

"Rusia a fost, este și va fi partenerul strategic al Moldovei. Chestiunea dezvoltării relațiilor bilaterale a fost discutat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Acest dialog îl vom continua în cadrul vizitei pe care urmează să o efectuez în Federația Rusă", a declarant Igor Dodon.

În opinia șefului statului, dezvoltarea turismului va aduce beneficii economiei moldovenești.

"La acest capitol avem probleme. Noi ar trebui să-l întâlnim pe fiecare turist care ne vizitează țara cu un măr și o plăcintă ca el să țină minte că a venit în țara noastră. Și atunci toți își vor aduce aminte de noi", a spus Dodon.

Ce reprezintă Forumul Economic Moldo-Rus — 2018

Forumul Economic Moldo-Rus este un eveniment de afaceri internațional, având drept scop examinarea problemelor actuale ce țin de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două țări.

Primul Forum Economic Moldo-Rus se desfășoară la Chișinău în perioada 20 — 22 septembrie 2018, cu participarea a peste 500 de persoane, inclusiv politicieni și „ași" ai businessului din Rusia, Moldova și țările participante la Uniunea Economică Eurasiatică.

Principalele informații din cadrul Forumului le puteți găsi în materialele la acest subiect publicate de Sputnik Moldova și pe site-ul oficial al Forumului.

Fluxul de știri
0